Društvo

Pozitivna: Osudujemo solidarisanje sa policajcima koji su tukli navijace

jasavicokPozitivna Crna Gora osuduje solidarisanje službenika i starješina Posebne jedinice policije, koje ima za cilj da se ne otkriju pojedinci medu njima koji su flagrantno prekršili ljudska prava gradana prema  kojima su nezakonito upotrijebili palice na košarkaškoj utakmici Buducnost–Partizan, saopštila je danas poslanica ove partije Azra Jasavic.

Pozitivna: Osudujemo solidarisanje sa policajcima koji su tukli navijace
Portal AnalitikaIzvor


U Pozitivnoj smatraju da "neotkrivanjem pojedinaca koji su prekršili zakon, pripadnici Posebne jedinice policije pokazuju da ne poznaju princip odgovornosti zasnovan na profesionalnim standardima, za koji se Pozitivna Crna Gora zalaže".



Zbog toga, kako navode u ovoj partiji, "pozdravljaju aktivnosti Odjeljenja unutrašnje kontrole MUP-a, koje je  konstatovalo da su pojedini službenici te jedinice na nazakonit nacin upotrijebili palicu kao sredstvo prinude prema navijacima koji nijesu napadali policajce niti im pružali otpor".



Pozitivna Crna Gora ocekuje da ce Eticki odbor Uprave policije postupati u skladu sa svojim nadležnostima i utvrdenim cinjenicama, te da ce nadležni tužilac zbog ove policijske torture pokrenuti tužilacku istragu i pred nadležnim sudom procesuirati odgovorne službenike, navodi se u saopštenju Pozitivne dostavljenom

Portalu Analitika

.

foto: novosti.rs

Portal Analitika