Abiznis

H&M: Crna Gora interesantno tržište, još nema konkretnih planova

20hmCrna Gora je za kompaniju Henes end Moric (H&M) jedno od interesantnih tržišta, ali za sada nema konkretnih planova za dolazak tog švedskog modnog giganta.

H&M: Crna Gora interesantno tržište, još nema konkretnih planova
Portal AnalitikaIzvor


Iz kompanije su agenciji Mina-business rekli da cim budu imali konkretne planove, otvorice prodavnice u Crnoj Gori.



»Crna Gora je jedno od mnogih interesantnih tržišta za H&M, ali nema konkretnih planova za njega, a cim ih bude, otvoricemo prodavnice tamo«, kazala je Mari Rozenlind iz Odsjeka za komunikacije i medije H&M-a.



H&M je od bivših jugoslobenskih republika pristuna na tržištu Slovenije i Hrvatske, a ove godine je najavljeno otvaranje radnji i u Srbiji. Planirano je da prva radnja u Beogradu bude otvorena ove jeseni u Delta sitiju.



Kompanija u Srbiju stiže samostalno, a ne preko distributera ili franšize, pa razlike u cijenama u radnjama u Beogradu ili na primjer u Becu ne bi, kako je najavljeno, trebalo da budu vece od jednog ili dva EUR.



Koncept radnji H&M-a je takav da se obicno na velikom prostoru u jednom dijelu prodaje kolekcija za tinejdžere i djecu, kao i sportska garderoba, modni detalji poput torbi i nakita, dok se u drugom mogu kupiti elegantniji komadi garderobe po nešto višim cijenama.



Švedska kompanija je prisutna na više od 40 tržišta svijeta, ima preko 2,6 hiljada radnji, a zapošljava skoro 100 hiljada ljudi. Dizajnom odjece upravlja tim baziran u Švedskoj, a proizvodnja se obavlja u više od 800 fabrika širom svijeta.

foto: shopcitycreekcenter.com

Portal Analitika