Svijet

Evropa okovana ledom, još 13 mrtvih

20snijeg_aerodromSnijeg, led i olujni vjetrovi koji su pogodili Evropu prouzrokovali su smrt još 13 ljudi - šest u Francuskoj, cetiri u Britaniji i tri na Iberijskom poluostrvu. U Velikoj Britaniji su stvorili haos na aerodromima i poremetili vazdušni saobracaj.

Evropa okovana ledom, još 13 mrtvih
Portal AnalitikaIzvor


U Francuskoj je led koji je nocas prekrio puteve izazvao najviše problema i doveo do velikog broja saobracajnih nesreca. Bilans poginulih u Francuskoj za sada je šest, kao i 20 povrijedenih.



U lancanom sudaru kamiona i 10 automobila na putu u planinama na jugu Francuske, poginuo je španski bracni par, tri vojnika su stradala u istom podrucju u sudaru dva kamiona i dva automobila, prenio je AP.



Vojnici su bili u vojnom konvoju, sa opremom i naoružanjem, na putu ka bazi iz koje je trebalo da otputuju u Mali, gdje je trebalo da se prikljuce francuskim snagama koje se bore protiv islamistickih pobunjenika.



U okolini Tura, grada u centralnom dijelu Francuske, jedan covjek je poginuo kada je automobilom udario u ambulantno vozilo na zaledenom putu.



U Alpima se prevrnuo autobus sa ruskim turistima, a u nesreci je povrijedeno 20 Rusa, od kojih troje teže.

 

foto: dw.de

Portal Analitika