Politika

KONJEVIC: Ko ispuni predvidene uslove imace opštinu

20-rasko-konjevicMinistar unutrašnjih poslova Crne Gore mr Raško Konjevic, komentarišuci održane referendume u Gusinju i Petnjici, odnosno zahtjeve da Crna Gora dobije opštine - Tuzi, Golubovci, Petrovac, Grbalj, Sutomore, Pavino Polje, kazao je za "Pobjedu" da je Vlada predlažuci, a Skupština usvajajuci odgovarajuce propise, stvorila pretpostavke da dode do formiranja novih opština.

KONJEVIC: Ko ispuni predvidene uslove imace opštinu
Portal AnalitikaIzvor

- To je bilo opredjeljenje vladajuce vecine DPS-a i SDP-a i sada smo u zakonskoj proceduri formiranja novih opština. Opredjeljenje Vlade je da svi koji smatraju da kvalitet života gradana mogu poboljšati formiranjem novih opština, imace njenu podršku, ukoliko, kroz zakonsku proceduru, ispune predvidene uslove. Važno je da gradani budu vodeni željom da eventualno formiranje novih opština bude samo sa ciljem da se stvore bolji uslovi za njihov kvalitet života.



Za Konjevica su, kako je kazao, legalna i ona razmišljanja koja idu u suprotnom pravcu da se neke opštine „ukrupne".



- Vjerujem da ce nam iskustva novih opština, koje ce se formirati ubrzo, pokazati da li one mogu poboljšati kvalitet života gradana. Ukoliko se to ne desi, a vrijeme ce pokazati, vjerovatno cemo biti suoceni sa suprotnim procesima. Slicna iskustva su bila u nekim bivšim jugoslovenskim republikama. Važno je da poštujemo demokratsko opredjeljenje gradana, spremni da, kao Vlada, pomognemo nove opštine, ali svi moramo biti uvjereni da samo ekonomski održive opštine mogu dovesti do boljeg kvaliteta života - kaže Konjevic.



foto: orianomattei.blogspot.com

Portal Analitika