Abiznis

Šavnik i Plužine dobili struju

dalekovodopravkaokEkipe Elektroprivrede Crne Gore danas su sanirale značajan broj oštećenja pa je prepolovljen broj potrošača bez napajanja električnom energijom. Opštine Šavnik i Plužine dobile su struju, a trenutno oko 96 odsto konzuma Elektroprivrede Crne Gore ima stabilno napajanje električnom energijom, saopšteno je iz Direkcije za odnose sa javnošću.

Šavnik i Plužine dobili struju
Portal AnalitikaIzvor

- Danas oko 15.30 minuta saniran je kvar na dalekovodu Nikšić-Brezna tako da je Šavnik snabdjeven električnom energijom. Takođe oko 18 sati napajanje su dobili i potrošači Plužina. Sanirana su i brojna oštećenja na seoskom području Žabljaka, Pljevalja, Bijelog Polja , Nikšića, Rožaja i Cetinja, stoji u saopštenju.

Bez napajanja električnom energijom su i dalje područja Andrijevice i Plava.

- Sinoć oko 18 časova saniran je kvar na dalekovodu Mojkovac-Kolašin, pa su Kolašin I prigradska naselja uredno snabdjeveni električnom energijom. Bez napajanja su Morača , Rovca, dio Trebaljeva , Lipovo i Skrbuša. Ekipe EPCG će sjutra od ranih jutarnjih sati raditi na sanaciji oštećenja kako bi potrošači iz pomenutih oblasti dobili napajanje.

Skijalište “Jezerine”takođe je uredno snabdjeveno električnom energijom.

Podsjećamo, havarija na dalekovodu Mojkovac-Kolašin nastala u utorak veče 15. januara, usljed pada zateznog stuba koji je iz temelja srušen. Na njegovom mjestu je konstruisan improvizovan stub kako bi napon bio uspostavljen. “Ovo je vrlo rizičan zahvat pa apelujemo na sve mještane sa područja Štitarice da se ne zadržavaju u zoni dalekovoda”- ponovili su iz Direkcije.

Podsjećaju takođe, da bi broj oštećenja na elektromreži, uprkos lošim meteo uslovima, bio značajno manji da stabilnost dalekovodnih stubova nije ugrožena krađom pozicija (L profila).

Prema prvim procjenama materijalna šteta nastala uslijed nevremena na mreži u nadležnosti EPCG je izuzetno velika.

Iz EPCG pozivaju na razumijevanje zbog prekida u napajanju strujom koje u nekim područjima traje duže od 4 dana, jer kako napominju, sanacije se rade u uslovima povećanog bezbjedonosnog rizika po ekipe EPCG, zbog smanjene vidljivosti teško pristupačnog terena.

Ekipe EPCG će i sjutra od ranih jutarnjih časova biće na terenu I nastojaće da otklone oštećenja I obezbijede napajanje za sve potrošače električne energije na sjeveru Crne Gore-zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika