Svijet

VIDEO: Kada tunel kopaju pljačkaši banke

19pljackaSnimljen je 45 metara dugačak tunel koji su iskopali pljačkaši kako bi što lakše došli do trezora jedne banke u Berlinu. Osim što su dopustili novinarima da snime tunel, policija je objavila crtež osumnjičenog muškarca starog između 30 i 40 godina. Pljačkaši su dobar dio prošle godine proveli probijajući tunel iz jedne podzemne garaže do trezora obližnje banke.

VIDEO: Kada tunel kopaju pljačkaši banke
Portal AnalitikaIzvor

Fotorobot je napravljen prema sjećanju očevica koji je vidio sumnjivu osobu u blizini garaže neposredno nakon razbojniptva, piše AP.

Pljačka se detaljno i intenzivno istražuje, što je potvrdio i PR berlinske policije. 'Moje kolege još moraju prikupiti dokaze iz tunela i moraju nastaviti da traže tragove DNK, otiska prstiju, jer prema našim saznanjima, pljačkaši su ovaj tunel kopali mjesecima', rekao je Tomas Nojendorf.

Podsjetimo, rano ujutro u ponedjeljak policija je primila dojavu o dimu koji je primijetio korisnik jedne garaže u blizini ove koju su unajmili kriminalci.

Pljačkaši su dobar dio prošle godine proveli probijajući tunel iz jedne podzemne garaže do trezora obližnje banke. Smjela se operacija odvijala u Berlinu, a tunel je na kraju bio dug 45 metara.

foto:Blic.rs

Portal Analitika