Politika

DPS i SDP zajedno u Andrijevici

191andDemokratska partija socijalista (DPS) na izborima u Andrijevici nastupiće u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), potvrdio je predsjednik Opštinskog odbora DPS u tom gradu Srđan Mašović.

DPS i SDP zajedno u Andrijevici
Portal AnalitikaIzvor



»Ranije nijesmo bili zajedno jer je tu partiju vodio Veselin Radenović i tada se nismo mogli dogovoriti. Sada SDP ima novo rukovodstvo i to je za nas prihvatljivo. DPS u Andrijevici može da pobijedi i bez SDP-a, ali zbog ljudskih obaveza i zato što se radi o partneru na državnom nivou, odlučili smo se za zajednički nastup i na ovom nivou«, rekao je on Danu.

Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a u Andrijevici Goran Stojanović kazao je da je ta stranka i dalje pri stavu da je raspisivanje izbora bilo nelegitimno kao i da još nijesu odlučili o eventualnom načinu izlaska na izbore.

»Pokrenuli smo postupak pred Upravnim sudom kako bi poništio takvu odluku Tražimo da Vlada reaguje i ponovo uvede prinudnu upravu jer je način na koji su izbori raspisani neprihvatljiv«, kazao je on za Dan.

Stojanović je dodao da su za tu partiju sve opcije otvorene."Ukoliko budemo učestvovali dali bismo legitimitet svemu što je dosad urađeno«.

Politička kriza u Andrijevici počela je kada je nekadašnji predsjednik opštinskog odbora SDP Veselin Radenović sklopio postizborni savez sa koalicijom Bolja Adrijevica-bolja Crna Gora, na čelu sa SNP-om, pa je jedan odbornički mandat koji je pripadao SDP-u odlučio o formiranju lokalne vlasti u tom gradu.

Lokalni izbori u Nikšiću i Andrijevici zakazani su za 9. mart, a rok za dostavljanje izbornih lista za odbornike Opštinskoj izbornoj komisiji počinje 21. januara itraje do 12. februara.

Portal Analitika