Abiznis

Adriatik Marinas pristao da plati 123 hiljade EUR za poravnanje

191pmKompanija Adriatik /Adriatic/ Marinas, kanadskog biznismena Pitera Manka /Peter Munk/, pristala je da u okviru poravnanja plati 123 hiljade EUR Petrol bonusu za gorivo uskladišteno u marini.

Adriatik Marinas pristao da plati 123 hiljade EUR za poravnanje
Portal AnalitikaIzvor



Ugovor o poravnanju sklopljen je u okviru tužbe koju je Mankova kompanija pokrenula protiv Petrol bonusa, zbog raskida ugovora o snabdijevanju. Petrol bonus je, međutim, pokrenuo protivtužbu, tražeći privremene mjere zabrane korišćenja pumpe u marini novom zakupcu, piše Dan.

Adriatik Marinas je pristao da po ispostavljenoj fakturi za sopstvene potrebe kupi 83 hiljade litara nafte i 20 hiljada litara benzina, koji su ostali u Perol bonusu u rezervoarima u marini, nakon raskida ugovora. Ugovor o zakupu Jahting servisa su kompanije zaključile 16. jula 2010. godine, a istekao je 1. marta prošle godine. Nakon isteka roka, Mankova kompanija je odbila da produži ugovor.

»Petrol bonus se obavezao da tri dana nakon isplate novca podnese regulatornoj agenciji pismeni zahtjev za stavljanje van snage licence energetske dozvole za lokaciju Jahting servisa, kao i zahtjev za prestanak važnosti odobrenja za upravljanje carinskim skladištem«, navodi se u ugovoru o poravnanju.

To je bio uslov obje kompanije da povuku zahtjeve za nadoknadu štete. Snabdjevač gorivom imao je rok od pet dana da oslobodi Jahting servis u Porto Montenegru, koji se sastoji od pumpe i skadišta goriva.

Mank je za snabdjevača goriva odabrao Bonus petrol, koji su 2007. godine državni Montenegrobonus i slovenački Petrol. Vlada je, nakon pet godina, odlučila da jednostrano raskine ugovor, jer Slovenci nijesu realizovali stavke kojim je predviđeno ulaganje 150 miliona EURu gasifikacuiju Podgorice, Luku Bar i gradnju 30 benzinskih pumpi.

Izvor.MINA-BUSINESS

Portal Analitika