Politika

Nikolić razgovarao sa Krivokapićem i Đukanovićem

milotomaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa predsjednicima Skupštine i Vlade Crne Gore Rankom Krivokapićem i Milom Đukanovićem.

Nikolić razgovarao sa Krivokapićem i Đukanovićem
Portal AnalitikaIzvor

Prilikom sastanka sa srpskim predsjednikom Krivokapić je kazao da je Crna Gora posvećena razvoju prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Srbijom, utemeljenih na međusobnom uvažavanju, saopšteno je iz kabineta predsjednika parlamenta.

- Crna Gora i Srbija dijele zajedničke interese i logično je da budu države upućene jedna na drugu - istakao je predsjednik Nikolić, dodajući da ima puno poštovanje prema Crnoj Gori kao državi i njenom razvojnom putu.

Krivokapić i Nikolić su ukazali na potrebu daljeg jačanja političkog dijaloga dvije države. Takođe su pohvalili saradnju Crne Gore i Srbije u okviru regionalnih organizacija i inicijativa, kao i na multilateralnom planu.

Dobri politički odnosi osnova za ekonomsku saradnju: Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, Đukanović je, prilikom razgovora sa Nikolićem, kazao da će  posjeta predsjednika Srbije i kontakti na najvišem političkom nivou u narednom periodu, pomoći da se uspostave odnosi koji i realno pripadaju dvjema državama.
Sagovornici su ocijenili da su dobri politički odnosi i međusobno uvažavanje, koje sada postoji, dobra osnova za jačanje ekonomske saradnje između dvije države, i naglasili značaj saradnje u oblasti saobraćaja, infrastrukture, ali i poljoprivrede i turizma.
Đukanović je istakao da je posjeta Nikolića Crnoj Gori svojevrsna potvrda opredijeljenosti dvije zemlje da rade na unapređenju međusobne saradnje, ali i na jačanju stabilnosti regiona u cjelini.
„Zvaničnici Srbije su uvijek dobrodošli u Crnu Goru, i uvjeren sam da naši bilateralni odnosi treba da služe kao primjer dobrosusjedske saradnje koju će Crna Gora nastaviti da podstiče“, poručio je on.krivi
Đukanović je naglasio i da Vlada Crne Gore podržava dalji evropski put Srbije u kontekstu integracije cijelog regiona, što će doprinijeti ukupnoj stabilnosti i prosperitetu.
Nikolić se saglasio sa ocjenom da su odnosi dvije zemlje izuzetno dobri i sadržajni, i istakao da će Srbija u predstojećem periodu biti posvećena unaprjeđenju saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Nikolić je ranije danas, razgovarao i sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, a posjetio je i Maticu Srpsku u Crnoj Gori, gdje se sastao sa čelnicima te ustanove.

Predsjednik Nove rekao je, nakon sastanka sa Nikolićem, da je potrebno da se zaborave neke “mržnje  iz prošlosti” i da se odnosi dvije zemlje poboljšaju.

 

Portal Analitika