Društvo

Centar Kolašina dobio struju

dalekovodokGradsko jezgro Kolašina dobilo je večeras struju, dok bi napajanje potrošača u ostalom dijelu opštine trebalo da bude uspostavljeno u subotu, saopšteno je agenciji MINA iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Centar Kolašina dobio struju
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Direkcije za odnose sa javnošću EPCG, Rajko Šebek, kazao je da je paralelnim napajanjem preko dalekovoda Ptič-Kolašin, omogućeno da uži centar grada dobije struju.
„Trenutno se radi na opravljanju dalekovoda Podgorica-Kolašin, kako bi cjelokupan konzum u kolašinskoj opštini bio snabdjeven strujom“, rekao je Šebek.
U EPCG očekuju da bi dalekovod Podgorica Kolašin trebalo da bude saniran sjutra u toku dana.
Opštine Kolašin, Plužine, Šavnik, Andrijevica i Plav su četiri dana bez struje zbog kvarova na dalekovodima uzrokovanim nevremenom, kao i seoska područja u opštinama Bijelo Polje, Nikšić, Žabljak, Rožaje i Cetinju.
Iz EPCG su danas, na vanrednoj konferenciji za novinare, kazali da područje Andrijevice i Plava ni večeras neće dobiti struju, i ponovili da su problemi nastali zbog padova stubova i dalekovoda, i da je neizvjesno kada će kvarovi biti otklonjeni.
Oni su apelovali na potrošače da imaju razumijevanja za teške uslove na terenu, i kazali da su angažovali svu raspoloživu tehniku i ekipe koje ulažu vanredne napore da saniraju kvarove.

Portal Analitika