Abiznis

EPCG: Bez struje područja opština Kolašin, Plužine, Šavnik, Andrijevica i Plav

strujaNevrijeme sa teškim vlažnim snijegom, olujnim vjetrom i intezivnim atmosferskim pražnjenjima koje je zahvatilo Crnu Goru, prouzrokovalo je brojna oštećenja na elektrodistributivnoj mreži u opštinama na sjeveru, saopšteno je iz EPCG.

EPCG: Bez struje područja opština Kolašin, Plužine, Šavnik, Andrijevica i Plav
Portal AnalitikaIzvor

Trenutno oko 90 odsto konzuma Elektroprivrede Crne Gore ima stabilno napajanje električnom energijom. Međutim, bez napajanja električnom energijom su područja opština Kolašin, Plužine, Šavnik, Andrijevica i Plav. Takođe, bez električne energije su određene seoske i planinske oblasti u okolini Žabljaka, Pljevalja, Bijelog Polja , Nikšića, Rožaja i Cetinja.

-Bez obzira na vanredne napore naših ekipa oštećenja još nijesu sanirana zbog neprohodnosti puteva i nepristupačnosti mjesta prekida. Uz puno razumijevanje zbog problema koje naši potrošači imaju zbog prekida u napajanju koje traje duže od 3 dana, molimo za strpljenje, jer da bi došlo do sanacije  prethodno se kvar mora locirati, i to  u uslovima povećanog bezbjedonosnog rizika po naše ekipe uslijed smanjene vidljivosti, intezivnih atmosferskih pražnjenja i na teško pristupačnom terenu. kaže se u saopštenju.

Od ranih jutarnjih časova ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara na dalekovodu Mojkovac-Kolašin kako bi područje Kolašina dobilo napajanje.

Intezivno se raditi i na otklanjanju oštećenja na dalekovodu Nikšić-Brezna što bi obezbijedilo napajanje za područje Šavnika i Plužina.

Takođe, ekipe CGES –a će nastojati  da otklone oštećenja stubova na dalekovodu Berane Andrijevica kako bi područje Andrijevice i Plava dobilo napajanje.

Prema prvim procjenama materijalna šteta nastala uslijed nevremena na mreži u nadležnosti EPCG je izuzetno velika. Još jednom apelujemo na razumijevanje jer će ekipe EPCG uraditi sve kako  bi  se tokom sjutrašnjeg dana stabilizovala situacija u opštinama na sjeveru .

 

 

Portal Analitika