Abiznis

HTP Onogošt: Propao i šesti tender

onogostNa šesti tender za prodaju preostale imovine Hotelsko–turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, koji je zatvoren nakon 57 godina rada, niko se nije prijavio.

HTP Onogošt: Propao i šesti tender
Portal AnalitikaIzvor

Stečajni upravnik Dragan Smolović rekao je agenciji Mina-business da tender ponovo nije uspio, jer nije bilo prijavljenih.

Na prodaju su bili ponuđeni hoteli u Nikšiću, Risnu i Sutomoru, kao i kafana Šavnik, po ukupnoj početnoj cijeni 22,2 miliona eura, 4,3 miliona nižoj nego na prethodnom javnom nadmetanju.

Na prethodni peti tender niko se nije javio, a imovina preduzeća bila je ponuđena po ukupnoj cijeni od 26,5 miliona eura.

Prestankom rada hotela, prestao je i radni odnos za 82 radnika.

U odluci koju je radnicima uručio Smolović, navodi se da je hotel prestao da radi 16. januara i da zaposleni od tog dana mogu preuzeti rješenje o prestanku radnog odnosa i radne knjižice.

Radnici ne pristaju da napuste prostorije mliječnog restorana hotela Onogošt, gdje protestuju od 24. decembra, dok im ne budu isplaćena dugovanja iz stečajne mase i otpremnine i povezan radni staž.

Sindikat je sa nadležnim u Vladi nedavno razgovarao o socijalnom programu i isplati otpremnina, o čemu je, prema nezvaničnim informacijama, bio postignut načelan dogovor, koji je trebalo da bude usaglašen ove sedmice, ali je sastanak izostao.

U Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta prošle godine, a radnicima se iz stečajne mase duguje 11 plata sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine.

 

 

Portal Analitika