Košarka

ABA: Budućnost gostuje Partizanu, Radonjić: Biće jako teško

vitkovac18Izuzetno naporan ritam, seriju teških gostovanja, košarkaši Budućnost Volija nastavljaju i u ABA ligi. Samo tri dana nakon iscrpljujućeg meča u Turskoj, "plavi" putuju za Beograd na duel sa Partizanom.

ABA: Budućnost gostuje Partizanu, Radonjić: Biće jako teško
Portal AnalitikaIzvor

U prvom okršaju dva tima ove sezone, Budućnost se nije proslavila, poražena je sa čak 19 koševa razlike pred svojim navijačima, pa će duel u Pioniru biti prilika da poprave utisak i još jednom pokažu zašto se nalaze u vrhu regionalnog takmičenja.

- Nemamo puno vremena za pripremu za duel sa Partizanom, zbog našeg učešća u Eurokupu, i teškog puta do Bandrima. Izuzetno naporan ritam. Moraćemo maksimalno odgovorno i koncentrisano da odigramo taj meč. Znamo koliko je teško igrati u "Pioniru". Partizan će željeti da se ponovo dočepa Eurolige, što im je primarni cilj. Nadam se da ćemo se oporaviti do meča, i da ćemo odigrati na najbolji mogući način. Što se tiče zdravstvenog biltena situacija nije idealna. Tačno stanje znaćemo pred sami meč. Mihailović je jutros odradio samo dio treninga, Strahinja Milošević takođe se žali na povredu, tu su još neki igrači. Dakle, situacija nije sjajna, više ćemo znati pred sami meč - kazao je trener Dejan Radonjić na konferenciji za novinare.

Nikola Ivanović vjeruje da i pored velikog umoran, mogu odigrati dobar meč u 18. kolu ABA lige.

- Partizan je poražen u Širokom u posljednjem meču, tako da će sada dati sve od sebe da upiše pobjedu. Nadam se da ćemo se dovoljno oporaviti da pružimo dobar meč. Nadam se da ćemo odigrati na boljem nivou, prije svega u defanzivi, nego što je to bilo u posljednjoj utakmici. Sigurno da ne idemo za Beograd sa bijelom zastavicom, nego maksimalno motivisani, i vjerujem da ćemo odigrati najbolje što možemo - kazao je Ivanović.

Meč se igra u subotu od 21 sat.

Subota:

17:00h Zadar - Cibona

17:00h Šolnoki - Radnički

19:00h MTZ Skoplje - Split

19:00h Igokea – Crvena zvezda

19:00h Cedevita - Olimpija

21:00h Partizan - Olimpija

Neđelja:

19:00h Krka - Široki

Tabela:

1. Igokea 14-3

2. Crvena zvezda Telekom 12-5

3. Partizan mt:s 11-6

4. BUDUCNOST VOLI 10-7

5. Radnički 9-8

6. Union Olimpija 9-8

7. Cedevita 9-8

8. MZT Skopje Aerodrom 9-8

9. Krka 7-10

10. Split 7-10

11. Cibona 6- 11

12. Široki Wwin 6-11

13. Zadar 6-11

14. Solnoki Olaj 4-13

Portal Analitika