Region

Koštunica: Dačić da podnese ostavku

kostunica18Lider DSS-a Vojislav Koštunica ocijenio je da se posljednjim briselskim dogovorima premijera Srbije Ivice Dačića o naplati carina "podrivaju sami temelji države", prenosi B92.

Koštunica: Dačić da podnese ostavku
Portal AnalitikaIzvor

"Ovakvo protivdržavno djelovanje srpskog premijera, nažalost, predstavlja novi krunski dokaz zašto Dačić više nema nikakav legitimitet da obavlja posao predsjednika Vlade i zato mora odmah da podnese ostavku", naveo je Koštunica u saopštenju, ponavljajući zahtjev DSS-a za ostavku Dačića.

On je zatražio od Ustavnog suda da odmah donese odluku o obustavljanju primjene uredbe koja se, kako je naveo, zapravo odnosi na integrisano upravljanje granicom, jer se "sa posljednjim Dačićevim dogovorima o naplati carine podrivaju sami temelji države".

Kako je saopšteno iz DSS, Koštunica je izjavio da, ukoliko se Ustavni sud i dalje bude oglušivao i ne bude radio svoj posao, onda je on "direktni saučesnik u rušenju ustavnog poretka Srbije, što zahtijeva pokretanje krivične odgovornosti samog Ustavnog suda".

"Dačićev novi dogovor o uspostavljanju i naplati carine znači da je između Srbije i Kosova napravljena međudržavna granica. Koliko juče Dačić je tvrdio da se ništa nije promijenilo sa postavljanjem graničnih prelaza, a danas imamo i naplatu carine", naveo je Koštunica.

 

Portal Analitika