TV / Film

De Palma i Al Paćino ponovo snimaju zajedno

18alpacinookAl Paćino i Brajan de Palma ponovo će raditi zajedno nakon 20 godina pauze kako bi snimili film o osramoćenom treneru američkog fudbala, javlja Holivud reporter.

De Palma i Al Paćino ponovo snimaju zajedno
Portal AnalitikaIzvor

Glumac i režiser koji su zajedno snimili "Lice s ožiljkom" i "Karlitov način" udružili su snage na filmu "Happy Valley" o treneru Džou Paternu.

Paterno, trener univerzitetske ekipe u Pensilvaniji (Penn State), koji je umro prošle godine, zataškavao je slučajeve seksualnog zlostavljanja djece koje je počinio njegov pomoćnik Džeri Sendaski.

Nakon što je Sendaski prije dvije godine proglašen krivim i osuđen na 30 godina zatvora, svi rezultati Penn Statea od 1998. do 2011. poništeni su i obrisani, a Paterno je dobio otkaz.

Film će producirati Edvard Presman, a scenario bi trebao da potpiše Dejvid Mek Kena. Datum početka snimanja još nije poznat.

Paterno je proslavljeni trener koji je bio na čelu Penn Statea pola vijeka od 1966. do 2011. godine i u tom razdoblju osvojio je dvije titule američkog univerzitetskog prvaka. Umro je lani od raka u 86. godini.

Portal Analitika