AMSCG: Za putnička vozila prohodni svi putevi, oprez neophodan

1801amscgUčesnike u saobraćaju očekuju mokri kolovozi na jugu. U sjevernim, a ponegdje i u centralnim predjelima i dalje mjestimično pada snijeg. Na dionicama gdje je visok sniježni pokrivač saobraća se usporeno, saopštavaju iz AMSCG.
AMSCG: Za putnička vozila prohodni svi putevi, oprez neophodan
Portal AnalitikaIzvor

Temperaturne razlike i padavine uslovljavaju i učestalu pojevu odrona na putevima krpoz klisure i usjeke. Zato se savjetuje krajnje oprezna vožnja prilagođena trenutnom stanju na putu, a upotreba zimske opreme je obavezna.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja. Ne preporučuje se saobraćanje na putnom pravcu Šavnik - Žabljak, iako je za putnička vozila dozvoljeno saobraćanje jednom trakom naizmjenično, uz pratnju snjegočistača. Putni pravac Rožaje - Kula otvoren je za putnička vozila, dok teretna i dalje ne prolaze.

Iz AMSCG podsjećaju da se i dalje radi na tunelu Tivran na magistralnom putu Ribarevina - Berane, zatim na magistralnom putu Kotor - Lepetani, Petrovac – Podgorica, Podgorica - Danilovgrad, Budva – Bečići, Debeli brijeg – Kamenari, kao i na raskrsnici za Cetinje.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta na putevima van gradskih sredina.

Portal Analitika