Košarka

NBA: Povreda Pekovića u porazu Minesote

PekovicMINU noći između četvrtka i petka odigrana su četiri meča u NBA ligi, a Nikola Peković je postao nova žrva "prokletstva Minesote", jer je doživio povredu u porazu od Klipersa sa 90:77.

NBA: Povreda Pekovića u porazu Minesote
Portal AnalitikaIzvor

Nikola Peković je u porazu Minesote od Klipersa povrijedio desnu butinu u trećoj četvrtini, nastavivši tako agoniju Timbervulfsa koji ostaju bez sve više igrača kako sezona odmiče. Peković se povrijedio tokom duela sa Blejkom Grifinom pod obručem, pa je meč završio posleij 25 minuta nastupa, uz šut 1/9, devet skokova i skromna četiri poena. U ovom porazu, Ridnaur je ubacio 21 poen za Minesotu, dok su Kliperse predvodili Džamal Kroford sa 22 i Grifin sa 20 poena.

Lebron Džejms je sa 39 poena predvodio Majami (učinak 26-12 u ovoj sezoni) do trijumfa na terenu Lejkersa (17-22), iako se domaćin borio do posljednjeg daha. Ni 13 od 22 ukupno poena koje je Kobi Brajant postigao u posljednjoj četvrtini nijesu bili dovoljni da se pretekne vođstvo rivala. Dvejn Vejd je na svoj 31. rođendan postigao 27 poena Lejkersima. Kod domaćih, pored Brajanta, Hauarda (9 poena), istakao se i Gasol, koji se poslije pet mečeva pauze vratio postigavši 12 poena.

Rezultati:

Detroit - Njujork 87:102

Minesota - LA Klipers 77:90

Feniks - Milvoki 94:98

LA Lejkers - Majami 90:99

Portal Analitika