Ostalo

AO: Ivanovićeva eliminisala Jelenu Janković

IvanovicAnaTeniserka Ana Ivanović pobijedila je Jelenu Janković sa 7:5, 6:3 u trećem kolu Australijan opena.

AO: Ivanovićeva eliminisala Jelenu Janković
Portal AnalitikaIzvor

Ana je tako dobila Jelenu osmi put u 11 međusobnih mečeva, a sljedeća rivalka joj je Poljakinja Agnješka Radvanjska. U vrlo kvalitetnom meču Ana je imala 28 vinera i 21 neiznuđenu grešku, dok je Jelena upisala 17 direktnih poena i 19 grešaka. Meč je trajao jedan sati i 25 minuta.

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska plasirala se u osminu finala Australijan opena, pošto je pobijedila Britanku Heder Votson sa 6:3, 6:1.

Meč između Anđelike Kerber i Medison Kiz u potpunosti je opravdao očekivanja – mlada Amerikanka pružila je dostojan otpor favorizovanoj Njemici, ali je poslije tačno 100 minuta uporna Kerber došla do pobjede od 6:2, 7:5 na svoj 25. rođendan.

Đie Ženg je poražena od Julije Gerges 6:3, 1:6, 7:5, a sljedeća protivnica Gerges biće Kineskinja Na Li, koja je u dva laka seta dobila Soranu Kirsteu 6:4, 6:1. Uzbudljiv meč sa mnogo preokreta odigrale su Jekaterina Makarova i Marion Bartoli, a na kraju je slavila Ruskinja sa 6:7, 6:3, 6:4. U osmini finala Ruskinja će igrati sa Kerber. Nešto kasnije poečeće duel između Venus Vilijams i Marije Šarapove.

Portal Analitika