HMZCG: Za vikend hladnije, uz prestanak padavina na jugu

1801kisaUmjereno do pretežno oblačno, sa povremenom kišom, a u višim predjelima susnježica i snijeg. Poslijepodne će na jugu doći do postepenog prestanka padavina, dok će na sjeveru ponegdje biti slab snijeg, prognoza je Hidrometeorolškog zavoda Crne Gore.

HMZCG: Za vikend hladnije, uz prestanak padavina na jugu
Portal AnalitikaIzvor

Vjetar će biti slab do umjeren, u prvom djelu dana povremeno pojačan, južnih smjerova, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Uz to, poslije podne će doći do zahlađenja.

Tokom subote HMZCG najavljuje promjenljivo vrijeme, povremeno i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vjetar će postepeno pojačati.

Od nedjelje do utorka prognoziraju umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom. Na jugu je lokalno moguć i pljusak s grmljavinom, a u višim planinskim predjema na sjeveru susnježica i snijeg. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku zemlje očekuju se duži periodi suvog vremena, odnosno znatno manje padavina. Od nedjelje do utorka povremeno će duvati umjeren do pojačan, na udare i jak vjetar, južnih smjerova.

Temperatura vazduha će do nedjelje biti u padu, a zatim će porasti, uz manja kolebanja. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 0 do 12 stepeni.

Portal Analitika