Region

NIKOLIĆ: Ja sam tipičan srpski političar

1801NikolicDo rješenja je uvijek moguće doći ukliko postoji mudrost i dobra volje dvije strane, kazao je za Dan predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, koji će danas boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

NIKOLIĆ: Ja sam tipičan srpski političar
Portal AnalitikaIzvor

- Mislim da za svaki problem postoji i odgovarajuće rješenje. Do rješenja je uvijek moguće doći ukliko postoji mudrost i dobra volje dvije strane. Ja vas uvjeravam da s moje strane neće izostati dobra volja. To isto očekujem i od svojih sagovornika, a nadam se da ćemo svi zajedno imati dovoljno mudrosti da počnemo da rješavamo nagomilane probleme u interesu svih naših građana – kazao je on odgovarajući na konkretno pitanje da li su odnosi dvije zemlje „optrećeni višegodišnjim problemima zbog odnosa crnogorske vlasti prema srpskom jeziku, SPC i srpskom narodu u Crnoj Gori“.

Nikolić je kazao da je „tipičan srpski političar“ jer ima dobre odnose s većinom kolega iz Crne Gore, dok su „atipični oni političari iz Srbije i iz Crne Gore koji nastoje da naruše dobre odnose“.

O tome da li je na odnose dvije zemlje uticalo i to što je Crna Gora priznala Kosovo, Nikolić kaže ne manje kompleksno:

- Ta odluka sasvim sigurno nije doprinijela unaprjeđenju odnosa Srbije i Crne Gore. Oni koji su takvu odluku donijeli sami najbolej znaju zašto su to učinili. Možga su u tom trenutku pomislili da nemaju izbora a možga su stvarno vjerovali u ispravnost takve odluke. Ja vrijeme ne mogu da vratim, ne mogu ni prošlost da izmijenim, ali želim da doprinesem koliko je u mojoj moći da ne pokvarimo još više ono što su nam naši očevi, djedovi i ostali preci ostavili kao vjekovni zavjet, a to su bratski odnosi između Srbije i Crne Gore.

Predsjednik Srbije je takođe rekao da su zajednički intresi izgradnja auto-puta.

Foto: novosti.rs

Portal Analitika