Kultura

Poziv za učešće na Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana

1801bijenaleitMinistarstvo kulture uputilo je javni poziv stvaraocima da se prijave za učešće na ovogodišnjem Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana, koje će biti održano od 6. juna do 7. jula u Ankoni, u Italiji.

Poziv za učešće na Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana
Portal AnalitikaIzvor

Pravo učešća imaju likovni i filmski stvaraoci, književnici, pozorišni izvođači, plesači, muzičari, dizajneri i kulturni istraživači do 35 godina starosti, tačnije rođeni najranije 31. decembra 1977. godine.  Prioritet će imati stvaraoci koji se prvi put prijavljuju na umjetnički događaj u organizaciji Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana. Selekciju učesnika će izvršiti međunarodni tim kustosa Bijenala, na osnovu kvaliteta dostavljene prijave i korespondiranja sa tematskim konceptom događaja pod nazivom "Dozvoljene greške".

Prijava se vrši do 27. januara 2013. godine popunjavanjem aplikacionog formulara na posebnoj stranici Bijenala.

Prema propozicijama Bijenala, troškove smještaja i obroka za umjetnike snosi organizator događaja, a putne troškove i troškove transporta i osiguranja radova pokriva Ministarstvo kulture.

Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana je međunarodna asocijacija čiji je osnovni cilj promovisanje stvaralaštva mladih talentovanih umjetnika i podsticanje međukulturnih razmjena.

Portal Analitika