Novi proizvodi

Samsung priprema najveći pametni telefon

1801samsungNa internetu su se pojavile glasine o novom modelu iz Samsungove serije Galaxy Note i da bi njihov novi phablet trebalo da ima ekran od 6,3 inča i radiće na osamjezgrenom procesoru, prenosi Dnevnik.hr.

Samsung priprema najveći pametni telefon
Portal AnalitikaIzvor

Hibridni mobilni uređaji između pametnih telefona i tableta - phableti postaju sve popularniji - iako su mnogima telefoni s ekranima većim od pet inča preveliki i nezgodni za nošenje, odlična prodaja Samsunovih modela Galaxy Note pokazala je da milioni korisnika žele upravo takve (pre)velike uređaje koje će koristiti i kao telefone i kao tablete.

Nakon što je Huawei nedavno predstavio Ascend Mate, vjerovatno najveći phablet na tržištu s dijagonalom ekrana od čak 6,1 inča, Samsung već ima rješenje za konkurenciju. Ova kompanija će u 2013. godini predstaviti treći model iz Galaxy Note serije, a posljednje informacije koje su se pojavile na internetu kažu da Samsung priprema najveći pametni telefon na tržištu, čija bi dijagonala ekrana trebala iznositi čak 6,3 inča. Osim velikog ekrana koji će biti čak 0,8 inča veći od aktuelnog modela Galaxy Note 2, njihov novi model će imati procesor Exynos sa osam jezgara, tako da se u ovoj godini od Samsunga može očekivati najveći i najmoćniji telefon na tržištu.

Iz Samsunga ne žele da komentirišu glasine o ovom uređaju i još nije poznato kada bi kompanija mogla da ga predstaviti (vjerovatno u drugoj polovini godine), a osim novog modela iz Note serije, ljubitelji ove kompanije s nestrpljenjem očekuju i novi model iz Galaxy S serije - Galaxy S4 za kojeg glasine kažu da će ga Samsung predstaviti u aprilu ili maju ove godine i koji bi trebalo da donese neke još inovacija na tržište, poput nelomljivog ekrana.

Foto: dnevnik.hr

Portal Analitika