Region

Đilas: Nikada u Vladu sa Dinkićem

djilas0312Predsjednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da stranka koju predvodi nikada neće ući u Vladu u kojoj bi bio i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić. URS poručuje da Vladu ne bira Đilas nego narod.

Đilas: Nikada u Vladu sa Dinkićem
Portal AnalitikaIzvor

"Ono što mogu da poručim građanima Srbije je da glasajući za DS glasaju za to da Mlađan Dinkić nikada više ne bude član Vlade Republike Srbije, jer DS nikada u vladu u kojoj bi sjedeo Mlađan Dinkić ući neće", naveo je Đilas u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, prenosi RTS.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić rekao je sinoć u emisiji Svedok na RTS-u da mu je "degutantno" kada čuje Đilasa kako se "šlihta Aleksandru Vučiću" i da su to stvari koje nisu na nivou jednog predsjednika DS-a.

Đilas je odgovorio da je Srbija dostigla istorijsku nezaposlenost dok je Dinkić vodio srpsku ekonomiju, a da će u ovoj vladi Dinkić sa 4,5 milijarde novih zaduženja Srbiju dovesti do istorijske prezaduženosti.

Lider DS-a istakao je da mu, imajući u vidu samo te činjenice, opravdano djeluje Dinkićev strah da će i "iz ove vlade biti brže istjeran nego što je u nju ušao".

Đilas je istakao da se njegova podrška borbi protiv korupcije, ni po čemu ne razlikuje od Dinkićeve.

"Jedino što se ja, za razliku od njega, ne plašim da bih u toj borbi ikada mogao da budem meta, jer Srbija jako dobro zna šta sam ja, a šta je Dinkić radio prethodnih 12 godina", rekao je Đilas i naglasio da zahvaljuje Dinkiću na ocjeni DS-a i njega kao predsjednika, iako nije pozitivna.

"Obećavam da je nećemo zaboraviti u mjesecima koji dolaze", istakao je lider DS-a.

Đilas je naveo da neće da komentariše Dinkićev rječnik jer on predstavlja "jasan nedostatak kućnog vaspitanja".

Portal Analitika