Politika

Pajović: Preferiramo svog kandidata

pajovicokLider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, kazao je večeras gostujući u emisiji “Centar” na TVCG, da bi ta partija željela da ima svog kandidata na predsjedničkim izborima, ali da su konsultacije u svim opštinama u toku, te da će se rješenje znati naredne sedmice.

Pajović: Preferiramo svog kandidata
Portal AnalitikaIzvor

- Trenutno su u toku konsultacije u svim opštinama. Svakodnevno osluškujemo bazu, tako bih sačekao kompletnu analizu. Svakako, mi preferiramo da naša partija ima svog kandidata, rekao je Pajović.

Prema njegovim riječima, Pozitivna će razmotriti prijedlog opozicije o zajedničkom kandidatu na predsjedničkim izborima, imajući u vidu prije svega, interese svoje partije i njenih članova.

Lider Pozitivne je potvrdio da se čuo sa prvim čovjekom DF-a Miodragom Lekićem.

- Čuli smo se i dogovorili da se održi sastanak, kad se Srđan Milić vrati u Crnu Goru. Bilo bi dobro da sjednemo i popričamo o strategiji opozicionog djelovanja na lokalnom nivou I na predsjedničkim izborima, dodao je Pajović.

On je istakao da ta partija teži i samostalnom nastupu u Andrijevici u Nikšiću, ali da trenutno rade na istraživanju javnog mnjenja i konsultacijama sa članovima partije, kako bi zajednički došli do optimalnog rješenja.

- Pozitivna, kod svih izbora, zagovara samostalan izlazak. Na bazi konsultacija koje imamo, kroz dogovor sa stranačkim organima, donijećemo odluku. Mi smo uvijek za to da se izmjerimo na izborima, preferiramo samostalan nastup, ali osluškujemo. Smatram da se politikom treba baviti na realan način, istakao je Pajović.

On je dodao da Pozitivna čeka da se Tužulaštvo izjasni da li je bilo političke korupcije u Nikšiću.

- Smatram da je bio primjer političke korupcije i mi smo dali veliki broj dokaza. Sačekaćemo Tužilaštvo. U principu, loše bi bilo za demokratiju u Crnoj Gori da se to ignoriše, kazao je Pajović.

Portal Analitika