Politika

Podgorički DPS predložio Vujanovića za predsjedničkog kandidata

vujanovicOdbor Glavnog grada Demokratske partije socijalista predložio je sinoć jednoglasno aktuelnog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za predsjedničkog kandidata te partije, saznaje Portal Analitika.

Podgorički DPS predložio Vujanovića za predsjedničkog kandidata
Portal AnalitikaIzvor

Sjednica podgoričkog DPS-a je održana u proširenom sastavu i njoj su osim članova OO DPS-a prisustvovali i predstavnici svih mjesnih odbora na teritoriji Glavnog grada.

Na dvočasovnoj sjednici je prema saznanjima Analitike zauzet jednoglasan stav da bi aktuelni predsjednik Vujanović trebao da bude predsjednički kandidat DPS-a i takav predlog je kao jedini upućen Predsjedništvu i Glavnom odboru na dalje odlučivanje.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, najkasnije do 20. januara, trebalo bi da budu održane sjednice svih opštinskih odbora u proširenom sastavu, kojima će prisustvovati i predsjednici mjesnih odbora partije, gdje će biti evidentirani prijedlozi za predsjedničkog kandidata. Sjednici prema saznanjima Analitike nije prisustvovao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je i koordinator u ime Predsjedništva za Glavni grad zbog ''brojnih obaveza koje je tokom dana imao premijer''.

Konačnu odluku o predsjedničkom kandidatu DPS-a trebalo bi da donese Predsjedništvo i Glavni odbor DPS-a na sjednici koja bi trebalo da bude održana sredinom naredne sedmice.

Portal Analitika