Rukomet

Nikola Karabatić pozvan na saslušanje usred SP-a!

Karabbaticc'Rukometni bogovi i istražne sudije zaista imaju smisla za crni humor ili su možda pali sa Marsa ?!', ironično je komentarisala francuska sportska televizija L'Eqip 21 vijest koja se proširila francuskim rukometnim krugovima uoči utakmice SP-a u rukometu između Francuske i Brazila (27-22), prema kojoj je, u svezi famozne kladioničarske afere, istražni sudija Osnovnog suda u Monpeljeu, pozvao francuskog reprezentativca Nikolu Karabatića na saslušanje zakazano 23. januara 2013. usred SP-a u rukometu!?

Nikola Karabatić pozvan na saslušanje usred SP-a!
Portal AnalitikaIzvor

S tim u vezi jedini francuski sportski dnevnik L'Eqip ističe zanimljivu činjenicu da je između Božića i Nove godine Karabatić dobio preporučeno pismo, kojim je pozvan na saslušanje 23. januara 2013. zbog kladioničarske afere.

''Zaista, nevjerojatna vijest! Naime, na zakazan dan za suđenje, Nikola Karabatić je na Svjetskom prvenstvu u Španiji, koje traje od 11. do 27. januara, stoga je njegov advokatski tim zatražio promjenu datuma suđenja radi spriječenosti. Istražni sudija nije bio baš blag kod mijenjanja datuma jer je promijenio datum suđenja sa 23. januara na 29. januar 2013., što znači da će dva dana nakon završetka SP-a morati na suđenje. Budući da brojni stručnjaci očekuju kako će Francuzi, inače aktualni olimpijski i svjetski prvaci, igrati u finalu koje se igra u neđelju, 27. januara nameće se pitanje je li istražni sudija izabrao pravi 'tajming' za suđenje Nikoli Karabatiću. Naime, ako Francuzi obrane naslov svjetskog prvaka u neđelju 27. januara, onda će u poneđeljak 28. januara, biti primljeni kod francuskog predsjednika, a dan kasnije bi Karabatić trebao da ide na suđenje.''

- Ovime je napravljena velika šteta za francuski rukomet što su neki tu vijest puštili u javnost usred Svjetskog prvenstva u rukometu jer će narušiti atmosferu u francuskoj reprezentaciji - kazao je Karabatićev agent Bakti Ong.

Portal Analitika