Politika

Krivokapić: Ukoliko Vujanović bude kandidat, podnijećemo žalbu Ustavnom sudu

krivokapicRanko15Ako bi Demokratska partija socijalista predložila Filipa Vujanovića za predsjedničkog kandidata, SDP bi podnijela žalbu Ustavom sudu. To je u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti kazao predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Krivokapić: Ukoliko Vujanović bude kandidat, podnijećemo žalbu Ustavnom sudu
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da ga ne bi iznenadilo da Vujanovićevu kandidaturu prihvati Državna izborna komisija

- Prošla je čitava država nezakonito, 1992.godine, referendum, koji je održan nelegalno, a ne jedna kandidatura. Hoću da vjerujem da to ipak neće biti tako, jer je prošlo 20 godina. Ali, isto kao što DPS temelji uvjerenje da je to ustavno, i mi imamo pravo da temeljimo da je to neustavno. Oni to tvrde bez suda, i mi tvrdimo bez suda, kazao je Krivokapić.

Na pitanje novinara Petra Komnenića, da li će, ukoliko kandidatura Vujanovića prođe Državnu izbornu komisiju, što je moguće bez glasova SDP-a, podnijeti izbornu žalbu Ustavnom sudu, Krivokapić je odgovorio potvrdno.

- Svakako. Daćemo šansu da se to rješava argumentima. Krenućemo u taj postupak i naravno, nadati se da imamo argumente na našoj strani, istakao je predsjednik Skupštine.

Na pitanje da li će neslaganje oko kandidature Filipa Vujanovića uticati na koaliciju DPS-SDP, Krivokapić je rekao da bi prva posljedica toga bila to što bi Vujanović izgubio izbore.

-To je prva posljedica: Filip Vujanović će izgubiti izbore i DPS. Ja tvrdim da će izgubiti izbore sa tim kandidatom, bez SDP-a. I to je politička činjenica koja će moći da dovede do nekih drugih stvari. Izlazak iz vlasti nije rješenje, odlučan je Krivokapić.

Portal Analitika