Društvo

Ljuban Tmušić v.d. pomoćnika ministra za vanredne situacije

ljuboVlada Crne Gore imenovala je na današnjoj sjednici mr Ljubana Tmušića za vršioca dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije i civilnu bezbjednost.

Ljuban Tmušić v.d. pomoćnika ministra za vanredne situacije
Portal AnalitikaIzvor

 

 

Tmušić je od 2007. godine pokrivao mjesto načelnika Odsjeka za civilnu zaštitu u Sektoru za vanredne situacije i civilnu bezbjednost pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, radeći na poslovima sprovođenja operativnih aktivnosti u slučaju nastanka vanrednih situacija, izrade strateško-razvojnih dokumenata i planske dokumentacije na nacionalnom nivou, ostvarivanja i sprovođenja međunarodne saradnje... Do sada je dužnost pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije i civilnu bezbjednost obavljao Zoran Begović koji je penzionisan.

Diplomirao je na Fakultetu civilne odbrane u Beogradu, a potom na istom fakultetu završio specijalističke studije u oblasti kriznog menadžmenta. Titulu magistra u oblasti civilne zaštite i zaštite životne sredine stekao je 2009. godine na Fakultetu bezbjednosti u Beogradu.

Tridesetosmogodišnji Tmušić je posljedjih nekolio godina bio je angažovan na raznim projektima od kojih su najznačajniji „IPA Program za saradnju u oblasti civilne zaštite sa zemlje kandidate i potencijalne kandidate za ulazak u EU”, „Smanjenje rizika od katastrofa” (Disaster Risk Reduction (DRR))” i „Izrada planova zaštite i spašavanja od poplava na opštinskom nivou“. Pohađao je i brojne kurseve i seminare širom svijeta gdje je stekao veliko međunarodno iskustvo i znanje iz ove oblasti.

Portal Analitika