Košarka

Tužio Sparse jer odmaraju igrače

SparssiJedan navijač odlučio je da tuži San Antonio Sparse i trenera Grega Popoviča jer su 29. novembra protiv Majami Hita igrali bez glavnih igrača.

Tužio Sparse jer odmaraju igrače
Portal AnalitikaIzvor

Prenatrpan raspored u NBA ligi često primora trenere da u nekim mečevima odmaraju svoje najbolje igrače, posebno ako su oni stariji. Takav je slučaj i sa San Antonio Sparsima čiju kičmu tima čine 36-godišnji Tim Dankan, 30-godišnji Toni Parker i 35-godišnji Manu Đinobili.

Tako je Greg Popovič krajem novembra odlučio da ovaj trio, uz Denija Grina pošalje nazad u San Antonio da se odmore, i tako preskoče utakmicu sa Hitom u Majamiju. To se nije svidjelo jednom navijaču koji je odlučio da podnese tužbu protiv Popoviča i Spursa.

Leri Mekgines je tužio pomenute u okrugu Majami-Dejd, jer su "namjerno i krišom" poslali pomenute košarkaše u San Antonio, bez znanja NBA lige, tima i navijača koji su došli na utakmicu Sparsa i Hita 29. novembra.

Mekgines je istakao da su navijači pretrpjeli ekonomsku štetu jer su platili punu cijenu karata, očekujući da će vidjeti najjači tim San Antonija, a dobili su mrvice. Iako bez tri najbolja igrača, Sparsi su taj meč jedva izgubili sa 105:100.

Portal Analitika