Društvo

Za poboljšanje energetske efikasnosti dječijeg instituta 400 hiljada

radunovic13okDanašnje potpisivanje ugovora je nastavak invsticija u zdravstveni sistem da sa ciljem ulaganja u kadar i oporemu pripremimo infrastrukturu u cilju poboljšanja uslova kako za naše pacijente, u ovom slučaju djecu, tako i za zapošljene u samom institutu, rekao je ministar zdravlja Miodrag Bobo Radunovic povodom današnjeg potpisivanja ugovora o rekonstrukciji Instituta za bolesti djece u sklopu KBC – a.

Za poboljšanje energetske efikasnosti dječijeg instituta 400 hiljada
Portal AnalitikaIzvor

Ugovor za građevinske radove čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti na Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore, vrijedan više od 400 hiljada EUR, potpisan je danas.
Ugovor su potpisali ministar zdravlja Miodrag Radunović i predstavnici izvođača - firme IGP Fidija Joko Blagojević, konsultanta za nadzor nad izvođenjem radova na objektima Kliničkog centra Crne Gore - firme ZIGMA Anita Krulanović i izvršni direktor kompanije "E Fusion" Biljana Manojlović.
- Za implementaciju mjera energetske efikasnosti u šest zdravstvenih objekata u vrijednosti od 6 miliona eura obezbijedila je Vlada Crne Gore preko kredita koji je dobijen od Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Ovaj projekat je počeo 2009. godine i do sada je realizovano mjera energetske efikasnosti u bolnici u Beranama i u domu zdravlja u Pljevljima – rekao je Radunović.

On je istakao da je u toku je rekonstrukcija na Opštoj bolnici u Bijelom Polju, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić”, Brezovik i Specijalnoj bolnici "Vaso Ćuković” u Risnu.

- Ukupna vrijednost radova na ovim projektima je blizu 1,3 milona eura – rekao je Radunović.

 

Portal Analitika