Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Vučinović, Đeka, Nimanbegu, Popović, Husović: Sporazum sa DPS-om obavezuje na podršku njihovom predsjedničkom kandidatu

Vučinović, Đeka, Nimanbegu, Popović, Husović: Sporazum sa DPS-om obavezuje na podršku njihovom predsjedničkom kandidatu

sporazumokNakon prvog kruga konsultacija uoči predsjedničkih izbora, manjinske partije usaglasile su sa predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem da izbori budu u aprilu.

Vučinović, Đeka, Nimanbegu, Popović, Husović: Sporazum sa DPS-om obavezuje na podršku njihovom predsjedničkom kandidatu
Portal AnalitikaIzvor

Sa Krivokapićem prva je razgovarala Marija Vučinović iz Hrvatske građanske incijative, koja je kazala da se ta partija predizbornim koalicionim sporazumom obavezala da će podržati kandidata kojeg predloži DPS, prenosi Radio AntenaM.

Fatmir Đeka iz Demokratske partije kazao je da će se i njegova partija držati koalicionog sporazuma koji predviđa podršku DPS-u.

Predsjednik Force Genci Nimanbegu je nakon konsultacija sa Krivokapićem kazao da očekuju da datum o održavanju predsjedničkih izbora bude usaglašen, kao i da nijesu razgovarali konkretno o imenu kandidata.

konsultacijeokveca

"Mi imamo jasan sporazum-da ćemo podržati DPS-ov kandidata po dogovoru."

I predsjednik Liberalne partije Andrija Popović je nakon konsultacija kazao da će njegova partija poštovati predizborni sporazum. Na pitanje da li će podržati eventualnu kandidaturu Vujanovića, Popović kaže.

"Za nas će biti prihvatljiv kandidat odnosno kandidatkinja DPS-a koji ispunjavaju zakonske uslove i ja ne vjerujem da će oni kandidovati nekoga ko ne ispunjava zakonske uslove."

A prvi čovjek Bošnjačke stranke Rafet Husović vjeruje u dogovor DPS-a i koalicionih partnera.

"Kada dobijemo zvanični prijedlog DPS-a mi ćemo zauzeti konačan stav oko njihovog kandidata. Sporazum nas obavezuje isto kao i SDP. Ako se dogovorimo, podržaćemo. Ja očekujem da će doći do dogovora."

Konsultacije se nastavljaju i završavaju sjutra, pa će tako Krivokapić razgovarati sa predstavnicima DPS-a, SNP-a,DF-a i Pozitivne. U petak će se konačno znati i datum predsjedničkih izbora.

 

»Izbori će vjerovatno biti održani u periodu između pravoslavnog i katoličkog Uskrsa«, kazala je Vučinović novinarima u parlamentu.


 

 

Portal Analitika