Društvo

Radunović: Nema deficita ljekova u Crnoj Gori

1712radunovicU Crnoj Gori nema deficita ljekova, rekao je danas ministar zdravlja Miodrag Radunović, navodeći da je završen veliki tender nabavke za ovu godinu, prenosi Mina.

Radunović: Nema deficita ljekova u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

»Na njemu imamo najširu listu ljekova i vjerujem da u ovoj godini ne bi trebalo da dođe do nestašice ljekova, što je bio slučaj prošle godine«, rekao je Radunović.

On je podsjetio da je u pojedinim periodima prošle godine nedostalo ljekova u apotekama.

»Zbog toga su, razumljivo, građani bili nezadovoljni«, rekao je Radunović, nakon potpisivanja ugovora za građevinske radove na Institutu za bolesti djece.

Radunović je kazao da se do sada 191 zaposleni u javnom sistemu prijavio da potpiše sporazumni raskid radnog odnos sa zdravstvenim institucijama.

Od tog broja, kako je prcizirao, 118 je medicinskih radnik i 71 nemedicinski.

»Dinamika kojom ćemo to raditi biće shodno Sporazumu o zaradama koji je potpisan između Vlade i sindikatra. Menadžeri zdravstvenih ustanova će napraviti uvid u spiskove i vidjeti da li se odlaskom tih ljudi zatvara i njihovo radno mjesto ili su oni nepohodni sistemu«, kazao je Radunović.

Prema njegovim riječima, ukoliko su te osobe potrebne zdravstvenom sistemu, sa njima će se razgovarati.

»Dinamika isplate novca će biti do kraja prvog kvartala ove godine. To je važno jer, ukoliko iskazujemo potrebu za sporazumnim raskidom radnog odnosa, onda je bolje da što prije ispunimo obaveze«, precizirao je Radunović.

Na pitanje da li će uskoro biti riješen problem grijanja u Kliničkom centru (KC), direktor te institucije, Milan Mijović, je odgovorio da u KC sve normalno funkcioniše.

»Grijanje je u redu i pozivam novinare da naprave raportaže i obavijste javnost. Informacije koje se plasiraju uzmeniravaju naše pacijente«, kazao je Mijović.

On je naveo da je ranije bilo »određenih problema« i da se kasnilo s nabavkama, ali da je sada sve u redu.

Portal Analitika