Abiznis

Andrijevica i Plav bez struje

strujaUsljed intenzivnih sniježnih padavina, ali i olujnog vjetra, konzumno područje Andrijevice i Plava ostalo je bez napajanja električnom energijom od 16 sati i trideset minuta, saopšteno je Portalu Analitika iz CGES-a.

Andrijevica i Plav bez struje
Portal AnalitikaIzvor

Van pogona su dva 110 kV dalekovoda, koji su u nadležnosti Crnogorskog elektroprenosnog sistema i to:“Berane-Andrijevica“ i „Trebješica-Andrijevica“. Kod prvog dalekovoda identifikovan je pad dva stuba, dok je kod DV „Trebješica-Andrijevica“ došlo do prekida užeta.

-Stručne ekipe su na „licu mjesta“, ali im loši vremenski uslovi ne idu na ruku i utiču na brzinu otklanjanja kvara. Naime, našim ekipama predstoji čišćenje puta kako bi došli do „kritičnih“ stubova.Naprijed rečeno ukazuje na to da je kvar nemoguće otkloniti tokom noći, ali ono što je vrlo vjerovatno jeste da će žitelji Andrijevice i Plava imati uredno snabijevanje sjutra, u prijepodnevnim časovima. Prema informaciji koju smo dobili sa terena, statička stabilnost pomenutih stubova je bila dodatno ugrožena krađom pozicija na šta smo više puta ukazivali i o čemu je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika