Društvo

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je počinio više teških krađa

upSlužbenici Područne jedinice Podgorica su, juče 14. januara 2013. godine, lišili slobode i podnijeli izvještaj protiv D.N. (19), sa boravištem u Podgorici, zbog osnovane sumnje, da je počinio tri teške krađe na području Podgorice na štetu fizičkih lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je počinio više teških krađa
Portal AnalitikaIzvor

Policija je juče lišila slobode D.N., koji je, kako se sumnja, 05. januara 2013. godine u večernjim satima, počinio tešku krađu na štetu M.J. iz Podgorice, na način što je, prišao s leđa oštećenoj dok se kretala ulicom Moskovskom i istrgao joj s ramena torbu u kojoj su se nalazila lična dokumenta, bankovne kartice, ključ od stana i drugi predmeti, a potom se dao u bjekstvo.

Prethodno je D.N., sumnja se, 31. decembra 2012. godine, u večernjim satima, počinio tešku krađu na štetu D.S. iz Podgorice, na način što je, dok se oštećena kretala ulicom Vučedolskom, prišao joj s leđa i istrgao dva novčanika u kojima su se nalazila lična dokumenta bankovne kartice i drugi lični predmeti.

O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Sumnja se, da je D.N. ranije u noći između 20. i 21. decembra 2012. godine, počinio još jedno krivično djelo teška krađa, kojom prilikom je uskočio kroz otvoren prozor suterenskog dijela zgrade locirane u ulici Admirala Zmajevića, a potom obio vrata podrumske prostorije koju koristi M.Ž. i iz unutrašnjosti otuđio alat i predmete iz domaćinstva, koje je kasnije prodao.

Policija je uspjela da pronađe otuđene predmete i vrati ih oštećenom. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. D.N. je, u zakonskom roku, uz izvještaj, predat Osnovnom državnom tužilatvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika