Društvo

Šoć: Režim progoni Mitropoliju

sockoslokAdvokat Dragan Šoć smatra da crnogorska vlast želi da potre Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Šoć ocjenjuje da je na djelu pokušaj da se falsifikuju istorijske činjenice kada je u pitanju Mitropolija crnogorsko-primorska.

Šoć: Režim progoni Mitropoliju
Portal AnalitikaIzvor

- Neko je ovdje umislio da poveže crkveno i državno pitanje i neko sada potpuno pokušava da prekroji i falsifikuje istoriju i da činjenicu da je crnogorska pravoslavna, Mitropolija crnogorsko-primorska u Crnoj Gori kanonski dio Srpske pravoslavne crkve. Iz te činjenice sada pokušava da, falsifikujući isttoriju, dođe do nekog zaključka kako je to neko strano tijelo u Crnoj Gori i kako je u pitanju uzurpacija- rekao je Šoć za RFE.

Prema njegovom mišljenju, izlaz iz nastale situacije, između ostalog, moguć je u donošenju zakona o vjerskim zajednicama.

- Niko nije izuzet od zakona države kada se radi o plaćanju poreza i poštovanje određenih pravila koje država propisuje. Ako tu neko griješi, koja to sila može da prinudi državu da ne poštuje svoje zakone. Uostalom, što država ne ne donese više zakon i jednom riječju riješi to pitanje, nego, iskreno rečeno, pravi gluposti- kazao je Šoć.

 

 

Portal Analitika