Društvo

Veljović razmišlja da se ponovo kandiduje za šefa policije

veljoslokSavjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović nije isključio mogućnost da se na konkursu kandiduje za šefa policije. Bivši direktor te institucije, međutim, nije želio konkretno odgovoriti da li će se javiti na konkurs, koji je juče raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, piše dnevna štampa.

Veljović razmišlja da se ponovo kandiduje za šefa policije
Portal AnalitikaIzvor

- Procijeniću i donijeću odluku o kandidaturi. Razmisliću da li ću konkurisati. Zasad to ne želim detaljnije komentarisati- rekao je Veljović “Danu” i “Vijestima”.

Da li će Veljović za protivkandidata imati vršioca dužnosti direktora policije Božidara Vuksanovića, takođe se još ne zna.

Vuksanović je juče kazao da je “još rano govoriti o tome”.

Božidar Vuksanović je na funkciju v.d. direktora Uprave policije imenovan krajem 2011. godine. On je na toj funkciji zamijenio dotadašnjeg direktora Veselina Veljovića koji je imenovan za savjetnika predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Osim što mora ispunjavati uslove iz novog Zakona i ne može biti član nijedne političke partije, kandidat za direktora policije mora biti državljanin Crne Gore, imati visoko obrazovanje i položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Kandidati, uz prijavu, moraju dostaviti CV, uvjerenje o zdravstvenom stanju, završenom stepenu stručne spreme, kao i uvjerenje nadležnog suda da se protiv njih ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se gonjenje preuzima po službenoj dužnosti, uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima i uvjerenje o radnom iskustvu.

 

 

 

 

Portal Analitika