Politika

Milošević: Onaj ko osvoji preko 165 hiljada glasova biće predsjednik

Milosevic_TarzanokDo 20. januara će biti održane sjednice opštinskh Odbora, a potom predsjedništva DPS-a, oslušnućemo kakvo je mišljenje naših članova, i predložiti kandata za predsjednika Crne Gore. Sigurno je da nećemo predložiti kandidata koji ne ispunjava uslove po Ustavu, i to nas ne može dovesti u koliziju sa SDP-om, kazao je politički direktor DPS-a Tarzan Milošević u večerašnjoj emisiji “U centar” na RTCG.

Milošević: Onaj ko osvoji preko 165 hiljada glasova biće predsjednik
Portal AnalitikaIzvor

Milošević je saopštio da će se razriješiti sve pravne dileme oko kandidature Filipa Vujanovića, kako bi se otklonila rezerva koalicionog partnera prema njegovoj kandidaturi. To nas ne može dovesti u koliziju sa SDP-om. Nisam čuo da SDP ima neke druge argumente kada je kandidatura Vujanovića u pitanju, kazao je Milošević.

On je naglasio da će biti konsultovani relevantni pravnici kako bi se došlo do pravog odgovora. "Ne želim da prejudiciram odluku oko koje će se možda izjasniti i Ustavni sud, ali kao neko ko je bio u Saveznom parlamentu mogu da kažem da je Srbija nasljednik državne zajednice, koja vuče kontinuitet. Crna Gora je nova država i tu imamo diskontinuitet".

Na pitanje da li se sa SDP-om koplja lome i oko identitetskih pitanja kada je Vujanović u pitanju, politički direktor DPS-a je kazao da "neko ko je bio u pokretu za nezavisnu Crnu Goru, ko poštuje simbole Crne Gore, vjeruje da u tom dijelu ne može biti problema i da ima kapaciteta da se dogovore da Vujanović bude kandidat za predsjednika države".

Komentarišući stav Liberalne partije, koja je kazala da aktuelni predsjednik može računati na njihovu podršku samo ukoliko promijeni kurs kada je riječ o identitetskim pitanjima, Milošević je rekao da je DPS potpisao sporazum sa svim koalicionim partnerima da će dobiti podršku kandidata koje DPS predloži. Kada usaglasimo predlog za kandidata onda ćemo razgovarati sa koalicionim partnerima i nakon toga izaći na glavni Odbor koji će donijeti konačnu odluku, rekao je Milošević

Govoreći o kandidatu DF-a Miodragu Lekiću, Milošević je ocijenio da ne vjeruje da će sve opozicione partije glasati Lekića. "Ako i zbrojimo glasove opozicionih partija, a to je negdje oko 150 hiljada, DPS je sa koalicionim partnerima imao preko 190 hiljada glasova. To je velika razlika. Analize DPS-a govore da će na predsjedničkim izborima biti manja izlaznost i siguran sam da onaj koji bude imao preko 165 hiljada glasova biće pobjednik, i to na izlaznost od oko 65 odsto, kazao je Milošević.

foto: istinomjer.me

Portal Analitika