Politika

Đukanović u Emiratima: Jačanje saradnje kroz turizam, energetiku, poljoprivredu

emirati_djukanovicokPolitički odnosi Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata su izuzetno dobri i snažni i predstavljaju kvalitetnu osnovu za unaprjeđenje saradnje u svim oblastim od obostranog interesa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića sa potpredsjednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Haza bin Zajed Al Nahajanom.

Đukanović u Emiratima: Jačanje saradnje kroz turizam, energetiku, poljoprivredu
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović i potpredsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata razgovarali su o modelima za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa i ocijenili da dobra ugovorna baza predstavlja temelj za intenziviranje poslovne saradnje, kako između vlada, tako i među privrednim subjektima dviju zemalja.

Kako se navod u saopštenju Vlade dostavljenom Portalu Analitika, Đukanović je iskazao zahvalnost Vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata na pomoći koju je ta zemlja pružila Crnoj Gori i iskazao uvjerenje da će saradnja biti nastavljena u obostranom interesu. U kontekstu intenziviranja poslovnih kontakata na sastanku su razmjenjena mišljenja o uspostavljanju direktne avio linije Abu Dabi – Podgorica, što bi, ako su ocijenili, dalo značajan doprinos dinamici i intenzitetu odnosa Crne Gore i UAE.

Kao oblasti od posebnog interesa za jačanje saradnje prepoznati su turizam, energetika i poljoprivreda. “UAE imaju pozitivan odnos prema Crnoj Gori na svim nivoima i u predstojećem periodu ćemo biti fokusirani na investicije u vašu zemlju“ istakao je potpredsjednik Vlade UAE.

Sagovornici su istakli uvjerenje da je pred Crnom Gorom i UAE period još bolje i intenzivnije saradnje, kojoj su značajan doprinos dali diplomatski predstavnici dvije zemlje. Uz zahvalnost za veliku podršku, premijer Đukanović pozvao je potpredsjednika Vlade da posjeti Crnu Goru i nastave razgovore o daljem razvoju odnosa dvije države, kaže se u saopštenju.

foto: gov.me

Portal Analitika