Abiznis

Viner štediše: Senior osiguranje za starosnu grupu od 50 do 80 godina

AndrijaPesic_1Viner štediše (Wiener Staeditsche) u ovu godinu na tržište životnog osiguranja ulazi sa novim proizvodom-Senior osiguranjem, koji je namijenjen starosnoj grupi od 50 do 80 godina. Ova osiguravajuća kuća je u protekloj godini duplirala svoje tržišno učešće u oblasti životnog osiguranja u Crnoj Gori, ostvarivši povećanje bruto fakturisane premije za više od 100 odsto u odnosu na 2011.godinu.

Viner štediše: Senior osiguranje za starosnu grupu od 50 do 80 godina
Portal AnalitikaIzvor

U Viner štediše napominju da su se od samog osnivanja kompanije trudili da svojim proizvodima obuhvate što širu ciljnu grupu, te da svaki novi proizvod u njihovoj ponudi bude inovativan.

- Takvi su naši programi mješovitog životnog osiguranja: 3D, Klasik, Futura, zatim Riziko osiguranje za slučaj smrti, kao i dopunska osiguranja od nezgode odnosno nesrećnog slučaja, za slučaj smrti od nesrećnog slučaja i za slučaj težih bolesti- kazao je Andrija Pešić direktor prodaje Viner štediše.

U skladu sa takvim planovima, kako je dodao, u ovoj godini svojim korisnicima ponudiće novi proizvod, odnosno Senior osiguranje.

- Radi se o programu koji je namijenjen starosnoj grupi od 50 do 80 godina, dakle o osobama koje ili nisu bile na adekvatan način zastupljene u ostalim programima, ili jednostavno zbog svojih godina nisu ni mogli biti osiguranici, kako kod nas tako ni kod ostalih osiguravajućih kuća. Dakle jedna potpuno nova ciljna grupa koja može ući u program životnog osiguranja, kazao je Pešić i dodao da na taj način žele dodatno da pomijere granice u oblasti životnog osiguranja u Crnoj Gori.

Senior program karakteriše jednostavnost prijema u osiguranje, jer se procedura obavlja bez zdravstvenog upitnika i bez upućivanja na ljekarski pregled, pojašnjava Pešić.

- Osiguravajuće pokriće traje doživotno a period plaćanja premije je najkasnije do 85. godine života osiguranika. Osigurana suma može biti izmedju 1000 i 5000 eura. Osim prijema, maksimalno je pojednostavljena i procedura isplate osigurane sume, jer smo po našim uslovima u obavezi da najkasnije 48 časova nakon prijave nastanka osiguranog slučaja isplatimo osiguranu sumu korisniku navedenom u polisi.

Uz pomoć Senior programa, Viner štediše je kompletirao ponudu životnog osiguranja svim kategorijama stanovništva bez obzira na godine starosti i zdravstveno stanje u momentu prijema- navode u toj osiguravajućoj kući.

 

 

Portal Analitika