Region

Uhapšen osumnjičeni za eksplozije u Zagrebu

13zagreb-eksplozijaUprava policije danas je na vanrednoj konferenciji za novinare potvrdila da je pronašla odgovornu osobu osumnjičenu za eksplozije koje su se tokom ove nedjelje desile u Zagrebu. "Eksplozije su bile prioritet policije. Rad policije je urodio plodom i pronašli smo osobu koja je osumnjičena da je počinila ovo kazneno djelo", poručili su iz policije, prenosi portal Index.hr.

Uhapšen osumnjičeni za eksplozije u Zagrebu
Portal AnalitikaIzvor


Načelnik policije

Vitomir Bijelić

kazao je kako je za dovođenje u opasnost ljudi i imovine za postavljanje eksplozivnih naprava u Podsusedu i Stenjevcu uhapšen 53-godišnjak. Kaznena prijava biće podnijeta Državnom odvjetništvu.



"Do danas je objavljeno više od 250 informativnih razgovora, a sprovedeno je i 25 pretraga stanova, vozila, računara, ali istraga se i dalje nastavlja. Biće obavljeno vještačenje 200 predmeta izuzetih tokom istrage, a neka vještačenja već su dokazala kako je upravo ovaj muškarac počinilac ovih kaznenih djela", saopšteno je na konferenciji za novinare.



Kako je naglasio načelnik policije Vitomir Bijelić, za ovo kazneno djelo propisana je zatvorska kazna u trajanju do 5 godina.



Motiv napada i dalje nije poznat, ali policija i dalje isključuje mogućnost da se radilo o terorističkim napadima.

 

foto: balkans.aljazeera.net

Portal Analitika