Politika

Bulatović: Front opoziciji nudi zajedničku borbu protiv režima Mila Đukanovića

pedjazasDemokratski front ponudiće, najvjerovatnije već tokom iduće sedmice, svim opozicionim partijama inicijativu za dogovor o predsjedničkim i lokalnim izborima, kao i predstojećim promjenama Ustava, rekao je u razgovoru za „Dan“ funkcioner DF-a Predrag Blatović.

Bulatović: Front opoziciji nudi zajedničku borbu protiv režima Mila Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Kako je istakao, unutar Demokratskog front preovladava stav da treba uspostaviti dijalog sa parlamentarnim strankama oko svih pitanja koja su vezana za lokalne i predsjedničke izbore.

Napominje da se isto odnosi kada su u pitanju izmjene i dopune Ustava, koje je opozicija pokrenula  u prošlom saziv Skupštine.

- Ta pitanja predstavljaju cjelinu i po našoj ocjeni, veoma su važna za buduće odnose u Crnoj Gori i za djelovanje čitave opozicije. Očekujem da će DF vrlo brzo, možda već tokom naredne sedmice, izaći sa konkretnim inicijativama i jasnim prtincipima za svako pitanje koje će ponuditi partnerima iz opozicije. Cilj DF-a je da uoči predstojećih važnih događaja opozicija počne dijalog i saradnju i obnovi povjerenje, ali i da ostvari optimalnu formu zajedništva u borbi protiv režima Mila Đukanovića – rekao je Bulatović za „Dan“.

On je saopštio da su unutar DF-a, kako na nivou konstituenata tako i na nivou Predsjedništva, u toku završne rasprave vezane za donošenje odluka o lokalnim izbrima u Nikšiću, Andrijevici i Podgorici, kao i za pitanja predsjedničkih izbora i Ustavnih promjena.

- Predsjedništvo DF-a će odgovarajuće odluke po pitanju lokalnih izbora a to su učešće ili bojkot, način izlaska, samostalno ili udruženo sa čitavom opozicijom, ako bude takva odluka, donijeti uz koordinaciju i dogovor sa opštinskim strukturama DF – rekao je Bulatović.

foto: in4s

Portal Analitika