Zanimljivosti

Što to žene ne znaju o muškarcima?

zene-muskarcaokRobert Mani, author priručnika „Muški vodič za ljubav“ za portal „Geltajm“ popisao je nekoliko stvari koji žene trebaju da znaju o muškarcima, a često ih previđaju.

Što to žene ne znaju o muškarcima?
Portal AnalitikaIzvor

- Dame, svi smo mi ljudi, ali sličnost tu prestaje - piše Mani u uvodu i pita se koliko ste samo puta čuli da su djevojke raskinule sa partnerom iako nije imao pojma da im u vezi postoje problemi.

Ovo je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da razumjete kako muškarci misle i kako se prema tome možete postaviti.

1. Muškarci nisu komplikovani. Vi ste vjerovatno već svjesni toga, ali možda vam treba podsjetnik. Naravno da i muškarci imaju dubinu, ali uglavnom funkcionišu na principu "ono što vidim to dobijam". Oni su jednostavni i obično ne ispoljavaju svoje osjećaje, a ako imaju problema u odnosima, oni će to i reći. Ako nemaju ništa da kažu, onda su najvjerovatnije - srećni.

2. Muškarci ne obraćaju pažnju. Možda ćete pomisliti i potajno se nadati da ćete obraćati pažnju na iste stvari? Nažalost, ne. Dakle, kada on donosi kući buket svježeg cvijeća, jer ste somenuli da volite ljubičice, to je mali čin ali veliki za njega. To znači da je on obraćao pažnju, a vi to priznajete. Nažalost muškarci odviše ne obraćaju pažnju, tako da ovi nježni trenuci mogu biti izuzetak, a ne pravilo. I na to se morate naviknuti.

3. Muškarci vam ne mogu čitati misli. Mani piše da se nebrojeno puta susreo sa ženama u vezi ili na poslu koje su odjednom pokupile i otišle iz njemu potpuno nepoznatog razloga. Ako se više ne zanimaju jedno za drugo muškarci će radije to reći nego čekati "nogu". Tako funkcionišu i na taj način sebi ne komplikuju život. Naravno, tu su i oni koji će održavati već napuklu vezu zbog seksa, no oni će i tako, prije ili kasnije, biti odbačeni.

Što se može učiniti? I jedan i drugi partner moraju biti svjesni različitosti i to je dovoljno za početak. Muškarci se moraju brzo prilagođavati. Najbolja stvar koju mogu napraviti je obratiti pažnju na partnerku i njene potrebe.

Žene su s druge strane nevjerovatno zahtjevne u vezi toga, ali ne mogu očekivati od muškarca da ih tako jednostavno na to pridobiju.

 

Večernji.hr

Portal Analitika