Region

Uprava policije: Još utvrđujemo povezanost dvije eksplozije u Zagrebu

1201eksplozijaPolicija još nije uspjela da sklopi kriminalistički mozaik koji bi doveo do osumnjičenog za dvije noćne eksplozije u zapadnom dijelu Zagreba, prenosi Index.hr.

Uprava policije: Još utvrđujemo povezanost dvije eksplozije u Zagrebu
Portal AnalitikaIzvor

Ne isključuju mogućnost da ih je postavio očevidac koji je ozlijeđen u drugoj eksploziji, ali ga za sada, iako su mu pretresli stan, podrum i automobil, tretiraju kao svjedoka.

Uprava policije kasno večeras poslala je i posebno saopštenje.

„S obzirom da događaji u posljednja tri dana imaju za posljedicu uznemirenost javnosti, naglašavamo da su i dalje prioritet postupanja policije, te da policija preduzima sve zakonom raspoložive mjere kako bi se pronašao počinitelj ili počinitelji. Do sada su obavljeni razgovori sa više od stotinu osoba, međutim, za sada niko nema status osumnjičenog. Tragovi pronađeni i uzeti sa mjesta događaja predati su na vještačenje pa će se nakon dobijenih nalaza vještačenja moći utvrditi eventualna povezanost ove dvije eksplozije. Nakon sprovedenih uviđaja utvrđeno je da se u oba događaja radilo o improvizovanoj eksplozivnoj napravi. Na osnovu informacija koje je policija prikupila do sada, niti jedan od događaja (eksplozija) ne upućuje da se radi o terorističkom činu, već obje eksplozije za sada kvalifikujemo kao ugrožavanje opšte sigurnosti stoji na kraju.“

Iz Uprave policije dodaju da još čekaju nalaze svih vještačenja „jer su to procesi koji ipak zahtjevaju vrijeme“.

- Mozaik s informacijama i materijalnim dokazima polako se slaže. Kao što sam rekla, čekamo još određene nalaze, pa ćemo vidjeti u kojem smjeru bi eventualno pojačali svoj rad - izvijestila je portparolka Uprave policije Jelena Bikić.

Policija ne zna ni da li je za dvije eksplozije odgovorna ista osoba ili više njih, ali zaključuju da se ne radi o terorizmu.

Portal Analitika