Region

Nikolić: Kosovo ne smijem da izgubim jer nije moje

1201nikolicPredsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da neki ljudi za osam godina nisu smjeli da rješavaju pitanje Kosova, prenosi Blic.

Nikolić: Kosovo ne smijem da izgubim jer nije moje
Portal AnalitikaIzvor

- Ja sam u životu izgubio mnogo, a Kosovo ne smijem jer nije moje. Ja nosim svoj krst. Ponesite, gospodo poslanici, makar krstić. Pokažite snagu parlamenta kada se rešava pitanje Kosova - poručio je Nikolić poslanicima u srpskoj Skupštini.

On je naglasio da je zahvlan što neki od poslanika nisu odlučivali o Srbiji od 1389. godine do danas.

- Dođe mi da se smijem i plačem zbog kritika na prvu platformu - rekao je Nikolić i objasnio da je pristao da se taj tekst izmijeni zbog želje da se postigne jedinstvo, a da je poslanici sada „napadaju i traže da se prva vrati“.

- Želio sam da tekstovi platforme i rezolucije budu prihvatljivi za većinu, jer sa ovim tek treba da se pregovara sa Prištinom. Kod ovakvog stava u Beogradu, nama Priština nije ni potrebna - rekao je Nikolić u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije tokom rasprave o Prijedlogu rezolucije o Kosovu.

Nikolić je kazao da je predložio platformu za Kosovo „jer do sada to niko nije smio“, iako je tako nešto bilo potrebno učiniti odavno.

Blic dodaje da je govor Nikolića propraćen aplauzom.

Foto: blic.rs

Portal Analitika