Društvo

Milka Ljumović saslušana, negirala krivicu

milkaokBivša direktorka Crnogorske komercijalne banke Milka Ljumović saslušana je danas pred specijalnim tužiocem Đurđinom Ivanović i tom prilikom je negirala da je odgovorna za davanje kredita bez valjanog pokrića, saopštio jedan od njenih branilaca advokat Goran Rodić nakon saslušanja.

Milka Ljumović saslušana, negirala krivicu
Portal AnalitikaIzvor

Rodić je kazao da će, prema najavi tužilaštva istraga biti nastavljena.

Tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Ivanović saslušala je bivšu direktoricu Crnogorske komercijalne banke Milku Ljumović.

Nakon skoro tri sata, koliko je trajalo saslušanje, Đurđina Ivanović je kazala da neće tražiti pritvor za osumnjičenu Ljumović:

“Okrivljena Ljumović dala je svoju odbranu pred advokatima, a da joj se odredi pritvor nećemo tražiti jer za to sada nema osnova s obzirom na odluku suda u odnosu na prethodne okrivljene.”

O eventualnim novim hapšenjima Ivanović kaže da Tužilaštvo još nije donijelo odluku.

Milka Ljumović kratko je rekla da  ne želi da komentariše postupak koji je tajan te da je istraga u toku.

Ljumović se vratila sa liječenja iz Italije i prije nekoliko dana stavila se na raspolaganje istražnim organima koji ispituju navodnu štetu od 5,5 miliona eura nanijetu CKB –u između 2005. i 2009. godine.

Funkcioneri CKB-a Ljumović, Bosa Tatar, Dubravka Pavićević, Jelica Petričević, Veliša Radunović i Gorica Vujisić osumnjičeni su da su za 5,5 miliona eura oštetili budžet banke.
Svi osim Ljumović došli su na saslušanje u specijalno Tužilaštvo 21. decembra prošle godine. Nakon višesatnog saslušanja u Tužilaštvu gdje su negirali krivicu, bivšim i sadašnjim rukovodiocima CKB banke, određen je pritvor od 48 sati.
Po isteku policijskog zadržavanja, bankarima je, odlukom sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića, omogućeno da se brane sa slobode, čime je odbijen zahtjev Tužilaštva da im se odredi jednomjesečni pritvor.

 

 

 

Portal Analitika