Politika

Đukanović u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

milo05janPredsjednik Vlade Milo Đukanović otputovao je u posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje će učestvovati na Skupštini Međunarodne agencije za obnovljivu energiju i biti gost na svečanom otvaranju Svjetskog samita o energijama budućnosti, saopšteno je našem portalu iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Đukanović u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović će se sastati sa liderima UAE i imati brojne bilateralne susrete sa šefovima država i vlada, kao i privrednicima i potencijalnim investitorima.

Tokom boravka u UAE,  Đukanović će učestvovati, na poziv generalnog direktora Adnana Amina, u radu 3. skupštine Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA), koja okuplja više od 150 zemalja svijeta.

Premijer će, zajedno sa još jednim brojem šefova država i vlada, biti gost na svečanom otvaranju 6. Svjetskog samita o energijama budućnosti (WFES 2013), na kojem će se razmatrati investicione mogućnosti kao odgovor na rastuće potrebe za održivim izvorima energije u svijetu.

Delegacija Vlade Crne Gore učestvovaće i na prezentaciji investicionih potencijala Crne Gore u Privrednoj komori Abu Dabija, koja će okupiti brojne biznismene i investitore iz ove zemlje zainteresovane za ulaganja u crnogorske projekte.

Predviđen je i niz bilateralnih susreta premijera Đukanovića sa liderima Ujedinjenih Arapskih Emirata, među kojima i sa princom-nasljednikom trona Abu Dabija šeikom Muhamed Bin Zajed Al Nahjanom.

U delegaciji će biti ministar ekonomije Vladimir Kavarić i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

Ministri Kavarić i Ivanović, kako se očekuje, imaće odvojene susrete sa svojim kolegama, ministrom ekonomije UAE Sultan Bin Saed Al Mansurijem i ministrom razvoja i voda UAE Rašid Ahmad Bin Fahadom.

Portal Analitika