Ostalo

Agasi: Ovo je godina Mareja

AggasiČetvorostruki osvajač Australijan opena Andre Agasi označio je 2013. kao godinu Endija Mareja. Bivši teniski as navija za Britanca i smatra da će on biti favorit za osvajanje trofeja u Melburnu.

Agasi: Ovo je godina Mareja
Portal AnalitikaIzvor

Amerikanac je podsjetio na US Open i finale u kom je Marej pobijedio branioca titule Novaka Đokovića sa 7:6(2), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2 poslije skoro pet sati borbe.

"Način na koji je došao do Grend slema u Njujorku je veliki podstrek za njega. Samo mu je to bilo potrebno da 'probije led' i ne sumnjam da će sada opravdati povjerenje svojih navijača. Trebalo mu je da uđe u peti set sa najboljim igračem, na najvećem terenu, i uspio je da ga pobijedi", rekao je Agasi.

Škotski teniser je prije toga osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pobijedivši Rodžera Federera, pa je Agasi ubijeđen da Marej konačno ima recept za velike mečeve i potpuni izlazak iz sjenke pomenutih tenisera.

"Ovo je Marejeva godina i siguran sam da će njegove igre dostići standard i kontinuitet Đokovića, Nadala i Federera. Polako shvata šta mu treba, ispravlja nedostatke u hodu. Dobar je u defanzivi toliko da ne dovodi sebe u situaciju da se po svaku cijenu 'baca' kako bi vratio udarac", rekao je Agasi. (Blicsport)

Portal Analitika