Ostalo

DŽSCG: Gušić i Božović najbolji

DZSCGOsvajač bronzane medalje na juniorskom prvenstvu Evrope Nikola Gušić najbolji je crnogorski džudista u 2012. godini, u izboru Džudo saveza Crne Gore. U ženskoj konkurenciji priznanje je dobila seniorska prvakinja Balkana Tanja Božović.

DŽSCG: Gušić i Božović najbolji
Portal AnalitikaIzvor

Gušić je državni prvak u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, bio je bronzani na seniorskom prvenstvu Balkana, a osvajač je Evropskog kupa za senior u Sarajevu.

“Velika mi je čast što sam proglašen za najboljeg džudistu Crne Gore u prošloj godini. Nagrada mi mnogo znači i daje snagu i motiv za dalji rad. Obećavam da ću priznanje opravdati dobrim rezultatima", kazao je Gušić

On se zahvalio svima koji su mu pomogli da u 2012. godini ostvari uspjehe, ističući Crnogorski olimpijski komitet i DŽSCG koji su u njemu prepoznali kandidata za nastup na Olimpijskim igrama (OI) 2016. godine

"Predstoji uzbudljiva 2013. godina. Odobren mi je budžet koji mi omogućava nastup na dosta kampova i kupova", rekao je Gušić.

Božović je šampionka Crne Gore u juniorskoj I seniorskoj konkurenciji, dok je bila bronzana na evropskim kupovima za seniorke u Sarajevu I Beogradu.

“Ostvarila sam veliki uspjeh, a potrudiću se da u ovoj godini ostvarim još bolje rezultate. Dobila sam isti program kao Gušić i Anđela Džaković. Dobili smo budžet od deset huiljada EUR i nadam se da ćemo ga iskoristiti kako treba", rekla je Božović.

Najbolji mladi takmičar u 2012. Godini je Arso Milić, osvajač bronzane medalje na kadetskom prvenstvu Evrope u Baru. Šampion je Balkana i Crne Gore u kadetskoj konkurenciji.

“Zahvaljujem svima koji su vrednovali moj uspjeh i dodijelili mi priznanje. Ove godine očekuje me naporan rad, puno takmičenja i nadam se uspjeha”, kazao je Milić. Najuspješniji klub je nikšićki Akademik.

Savez je za postignute rezultate u 2012. godini uručio plakete svim osvajačima medalja na balkanskim šampionatima u konkurenciji starijih pionira, kadeta, juniora i seniora.

Za izuzetan doprinos u unapređenju i razvoju džudo sporta u Crnoj Gori zlatnu polaketu dobila je podgorička firma Bemaks. Predsjednik DŽSCG Veselin Grbović kazao je da su crnogorski džudisti u 2012. godini ostvarili sjajne rezultate na kojima im mogu pozavidjeti i mnogo jače države.

“Crnogorski džudo ponovo je imao svog predstavnika na OI, a Srđan Mrvaljević imao je čast da nosi zastavu na svečanom otvaranju. Zdrastveno stanje nije mu dozvolilo da ostvari rezultat koji smo od njega očekivali, ali on zaslužuje sve pohvale što je i u takvim uslovima izašao na borilište”, kazao je Grbović na svečanoj ceremoniji proglašenja najboljih u Džudo savezu.

On je istakao da će 2012. godina biti upamćena i po uspjehu mlađih džudista, kao i odličnoj organizaciji kadetskog Evropskog prvenstva u Baru. (MINA)

Portal Analitika