Politika

Velika Britanija pozdravlja crnogorske reforme

pejovicandrijaokVelika Britanija snažno podržava Crnu Goru u sprovođenju reformi i pozdravlja mjerljive rezultate koje je država ostvarila u svim oblastima, rekao je britanski ministar za Evropu, Dejvid Lidington.

Velika Britanija pozdravlja crnogorske reforme
Portal AnalitikaIzvor

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU), Aleksandar Andrija Pejović boravi u dvodnevnoj posjeti Velikoj Britaniji tokom koje je imao sastanak sa Lidingtonom.

Kako su naveli iz Ministarstva, Pejović se sastao i sa članovima Parlamentarne grupe za proširenje EU, predstavnicima Odbora za EU u Domu lordova, kao i drugim zvaničnicima zaduženim za evropske poslove.

Lidington je, kako se navodi u saopštenju, kazao da Crna Gora ima snažnu podršku britanske Vlade u procesu sprovođenja reformi sa ciljem bržeg i kvalitetnijeg integrisanja u NATO i EU.

„Istakao je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti evropskih integracija i najavio nastavak podrške kroz realizaciju projekata i programa koji imaju za cilj izgradnju institucija i jačanje administrativnih kapaciteta“, piše u saopštenju Ministarstva.

Pejović je zahvalio na podršci Crnoj Gori na putu evropskih i evroatlantskih integracija i upoznao sagovornika sa dosadašnjim dostignućima i planiranom dinamikom pregovaranja tokom ove godine.

Dodaje se da su tokom sastanaka sa članovima parlamentarne grupe za proširenje EU, kao i predstavnicima Odbora za EU u Domu lordova Parlamenta, pozdravljeni mjerljivi rezultati koje je Crna Gora ostvarila u svim oblastima.

 

 

Portal Analitika