Region

Paraćin: Mladići se otrovali ugljen-monoksidom

okkuca_1Obdukcijom tijela četvorice tragično stradalih mladića u Svojnovu kod Paraćina nesporno je utvrđeno da je smrt naspupila trovanjem ugljen monoksidom, potvrdio je za RTS predsjednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević.

Paraćin: Mladići se otrovali ugljen-monoksidom
Portal AnalitikaIzvor

Naložena su i dodatna toksikološka vještačenja kako bi se dodatno potvrdio uzrok smrti, a rezultati se očekuju do kraja dana ili sjutra.

Obdukcijom koja je završena kasno sinoć potvrđeno je takođe da na tijelima mladića nije bilo nikakvih fizičkih povreda koje bi ukazivale na eventualni drugi uzrok smrti, naglasio je Janićijević koji je rekao da će policija utvrditi i odakle je došao otrovni gas.

Još uvek nije poznato da li je ugljen-monoksid nastao sagorjevanjem iz peći na drva ili agregata na naftu, što je, kako se pretpostavlja, vjerovatnije.

Agregat, koji je snabdijevao vikendicu strujom, nalazio se u suterenu, u prostoriji pored sobe u kojoj su pronađena tjela mladića. Između dve prostorije se nalazi prozor koji je bio zatvoren, ali se pretpostavlja da je gas tu mogao da prođe.

Policija je u četvrtak ujutru u jednoj kući u ataru sela Svojnova zatekla beživotna tijela četiri mladića, starih između 17 i 20 godina.

Preminuli su Miloš Atanacković (1995), Jovan Ilić (1995), Đorđe Marjanović (1996) i Marko Živković (1993), svi dugogodišnji drugovi.

U opštini Paraćin danas je dan žalosti zbog tragedije u Svojnovu.

 

 

Portal Analitika